aquarius

Mostanában nincs szerencsénk, nem kóstolunk finom szénsavas ásványvizet. Mostani választottunk sem ínyünkre való, frissen kiöntve is olyan, mintha már egy ideje a pohárban állna.

Ez alacsony szénsavtartalmából (min. 4 mg/l) persze előre sejthető. Az albertirsai Aquarius kútból felhozott természetes ásványvízhez itt is utólag adják hozzá a szénsavat, mint ahogy ez a többi hazai víz esetében is jellemző. A víznek kissé sós utóíze is van.

Össz oldott ásványianyag tartalma alacsony (466 mg/l), Na tartalma lehetne kicsit kevesebb (53 mg/l). Rendszeres fogyasztásra ajánlható.

Címkéje egyszerű és a gyártó (Aquarius-Aqua Kft.) korrekt elérhetőségeivel feliratozott. Palackja könnyített súlyú, feliratozásán külön kiemelik, hogy részben újrahasznosított műanyagból készül. Hasonló környezetbarát cégfilozófiára lenne mindenhol szükség! (Sajnos ez nem minden gyártónál van így, pedig az elhasznált PET palackok óriási szeméthegyeket alkotnak. Csak egy adat, példának okáért: csak Magyarországon minden évben több mint 1 milliárd liter víz kerül palackozásra!)

Fél literes kiszerelésben 59 Ft-ért vettem egy kis boltban. A CBA-ban is kapható, ott saját forgalmazásban, CBA Aquarius néven.

Az ásványvíz részletes összetételeét megtaláljátok táblázatunkban.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found